Trucks

De Volvo FL. Uw bestelwagen

De Volvo FL is ons meest compacte en wendbare voertuig. Het kan worden aangepast voor uiteenlopende toepassingen - van stedelijke distributie tot licht bouwtransport in de stad of afvalophaling. U hebt de mogelijkheid om volledig elektrisch te gaan of te vertrouwen op dieseltechnologie. De Volvo FL en diensten die het aanbod compleet maken, zijn ontwikkeld om uw bedrijf te verbeteren. Betere beschikbaarheid, grotere efficiëntie en verhoogde winstgevendheid. En dan nu, aan de slag.

Maximaal rendement

Haal het maximale uit uw energie en brandstof

Vermogen afgestemd op uw taken

Alles over de aandrijflijnen van de Volvo FL

Er even tussenuit

Werken rond uw voertuig

Overzicht van de Volvo FL

Motorvermogen: 175-280 pk
Vier cabineformaten
Elektrisch, diesel
Bakwagen
Gedetailleerde info in specificaties

Op maat gemaakt voor uw opdrachten

Een chassis gemaakt om te werken

Uitgebreide reeks services

Laat uw activiteiten nog beter presteren

Bekijk een overzicht van de Volvo FL in de interactieve brochure

Een perfecte match voor deze transportsegmenten

Cabineopties voor de Volvo FL

Hoogtepunten van de Volvo FL

De vermogensopties

Kies tussen elektrische, gas- of dieselmotoren. U kunt uw Volvo FL afstemmen op uw opdrachten en contracten, zelfs voor de strengste regelgeving.

De vermogensopties

De wendbaarheid

Dit voertuig is gemakkelijk en snel te manoeuvreren in het drukke stadsverkeer. Het compacte formaat, de royale raamoppervlakken en het uitstekende zicht maken het.

Het interieur

De toegang tot de cabine

In en uit de cabine van de Volvo FL stappen gaat moeiteloos. Dit maakt een enorm verschil bij distributie of afvalophaling in de stad.

Het exterieur

Services die uw bedrijf ondersteunen

Personaliseer uw voertuig. Bekijk onze truckaccessoires

Download de brochure van de Volvo FL

Veelgestelde vragen over de Volvo FL

Wanneer u in stedelijke omgevingen en steden werkt en wendbaarheid en het vermogen om door druk verkeer en krappe doorgangen te manoeuvreren verkiest boven een enorm laadvermogen, is de Volvo FL zeker de moeite waard. Dit model is gemakkelijk te besturen, werkt met een laag geluidsniveau en lage emissieniveaus – perfect voor opdrachten in en rond de stad.

Naast diesel rijdt de dieselversie van de Volvo FL op alternatieve brandstoffen zoals biodiesel en HVO. Daarnaast is er de volledig elektrische Volvo FL Electric zonder uitlaatemissies, met stille werking en een actieradius van maximaal 300 km bij normaal gebruik.

Het hangt af van hoe u uw voertuig op maat samenstelt, inclusief het chassis en de aandrijflijn. De lichtste Volvo FL heeft een totaalgewicht van 10 ton en is daarmee ideaal voor leveringen in de stad met een grote capaciteit. Als u meer nodig hebt, zijn er versies van de Volvo FL die tot 18 ton aankunnen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is het een goed idee om de Volvo FE eens van dichterbij te bekijken.

Nee, de Volvo FL is geoptimaliseerd als middelzwaar voertuig voor de stad om een eigen ladingdrager. Dit model is dan ook uitsluitend verkrijgbaar als bakwagen met twee assen met een brutovoertuiggewicht tot 18 ton. Als u aanhangers moet trekken of zwaardere ladingen moet vervoeren, raden we u aan de Volvo FE of de Volvo FM eens nader te bekijken.

U kunt uw Volvo FL met dubbele cabine direct vanaf onze fabriek bestellen. Deze cabine kan tot 6 passagiers vervoeren en een carrosseriebouwer kan dan een brandweerwagen bouwen op het chassis. Als u op veeleisender terrein moet rijden, is er een 4×4-versie van de Volvo FL beschikbaar. Praat met uw plaatselijke Volvo Trucks-dealer om een carrosseriebouwer te vinden die aan uw eisen voldoet.

Met Volvo Trucks als partner is dat heel eenvoudig. Als u elektrisch wilt gaan, kunnen wij u een compleet pakket aanbieden met alle diensten en ondersteuning die u nodig hebt om over te stappen op e-mobiliteit.

Voor deze voertuigen is er een reeks dieselmotoren beschikbaar van 210 pk tot 280 pk, wat volstaat voor lichte distributie tot afvalophaling en lichte bouwwerkzaamheden. De Volvo FL Electric biedt een continu vermogen van 175 pk, wat uitstekend past bij distributie en afvalophaling in steden.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.