Trucks

Range & Route

Range & Route is een krachtige tool voor routeplanning en simulatie van rijbereik voor elektrische voertuigen. Met deze service, die beschikbaar is bij Volvo Connect, kunt u de route van het voertuig simuleren en krijgt u een voorspelling van het rijbereik en het energieverbruik. Zo weet u zeker dat het voertuig over voldoende elektriciteit beschikt om zijn taak uit te voeren, zodat u met vertrouwen transportopdrachten kunt plannen. 

Er zijn tal van factoren die het rijbereik van een elektrisch voertuig beïnvloeden. Deze omvatten de specificaties van het voertuig, de omvang van de lading, de buitentemperatuur, de topografie van de route en of het voertuig is uitgerust met speciale energieverbruikende machines zoals een afvalpers. Het kan een uitdaging zijn om de totale impact van deze factoren op het rijbereik van een voertuig te begrijpen, maar Range & Route voert de berekeningen automatisch voor u uit. Zo is het eenvoudiger om uw wagenpark te beheren en kunt u de efficiëntie van uw elektrische voertuigen maximaliseren.

Belangrijkste voordelen

Simuleer de route van het voertuig.

Voorspel energieverbruik en rijbereik.

Voeg tussenstops toe om op te laden.

Stuur de route naar het ingebouwde navigatiesysteem van het voertuig.

Zorg ervoor dat het plan wordt gevolgd.

Ondersteuning voor alle elektrische voertuigen.

Lees hieronder meer over Range & Route. U kunt ook een bezoek brengen aan Volvo Connect Marketplace of contact opnemen met uw dealer voor meer informatie.

Andere services voor elektrische voertuigen

Neem contact op

Klaar om aan de slag te gaan met Volvo Connect? Of heeft u een vraag over een service? Uw plaatselijke dealer kan daarbij helpen.